Monday, July 23, 2012

Padi House, Putrajaya


Okeh... nih memang cerita basi. Ingatkan dah update, rupa-rupanya lupa.. hehhehehehehe

Another nice place in Putrajaya to hang out and chill. Padi House nih berada di Galleria PjH berhadapan dengan Wisma Tani. Punya ler suka tempat nih sampaikan pergi 2 hari berturut-turut.
First, masa sesi TTS ngan geng JPA kerana meraikan Mak Yam yang menjadi orang penting sekarang. Pheewwwiitttt!!! Tahniah aaaa Mak Yam... bukan senang nak jadi Pegawai Khas to the No.1 in public service. Yaa.. yaaa... kita merakyatkan perkhidmatan awam aaaa.....

Skrg nih ramai nyer 'orang-orang penting' dalam geng TTS nih. Pegawai Khas to the No.1 laaa, Pegawai Aduan Boss Besar ler... Ketua Komunikasi Korporat to Komoditi Negara ler (hehehheehhe)... Sekretariat Suruhanjaya Mengkaji Sistem Perkhidmatan Awam ler... walaweiiii... aku dikelilingi oleh orang-orang hebat nih... perghhh!!!! Cuma yang aku pasti, bila time TTS, perangai tebiat masing-masing memang terserlah... huhuhuhu...

Anyway, masa TTS hari tu banyak betul mende yang dikupas sampai mabuk aku nak process semua maklumat at one time. Hishhh... Asalnya tajuk utama adalah Mami, sudahnya agenda meleret-leret... lebih banyak bincang hal-hal lain daripada perkara berbangkit. Tapi part paling best, speku pasal siapa yang bakal mengisi top top post di dalam perkhidmatan awam. Kakakakakakkakak
Tengok ler aksi masing-masing. I really wonder mcm mana si Mak Yam nih nak behave herself masa ngan No. 1 ek... Tengok aaa betapa geddssss nya bergambar. huhuhuhu.....


Walau apa pun agendanya, acara yang paling seronok of course le makan kan... and we had these....

This was mine... Mee Hoon Goreng Singapore. Serius sedap!

My Cappucino... aku insist nak ada pokok-pokok yg mcm dalam gambar. hehehhehehehe

 Kebab... sapa punya ntah...

Viennese Ice Coffee...Mak Yam punya kot...

Yang lelain tu aku tak perasan makan mende. Sepanjang masa occupied dengan sesi menganyam ketupat. Uhhukkk.... Bulan-bulan pose nih kita stop kejap ek aktiviti TTS... takut pahala discounted aaaa....

2nd time ke Padi House nih the very next day during Jumaat break with EPU girls. hehehhehehe Right after the birthday suprise they had for Mie, Zura and me....

Masa nih memang sakan makan. Lapar ler katakan walaupun sebenarnya dah makan kek sebelum tu... And kitaorg bedal mende-mende nih...

 Zura's ~ Mongolian Lamb. Sedappppp

 Odah's~ Kungpao Chicken with Rice

 Odah's again ~ Cheezy Wedges ... selera tul si Odah nih...

 Marha's~ Cantonese Mee Hoon

Mie's ~ Mushroom Soup for starter. And I forgot what she ate that day...

And I had Nasi Goreng Seafood. Sedappppp yum yum yum... Tak dak plak gambar...

Anyway, memang commendable aaa makan kat sini. Harga standard macam Lake Club ke Maritime ke... Boleh laaaa.... Yang penting ambience dia, aku sangat suka.... Will definitely come again.



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...